Kertészet Kertészet Baráthegyi konyha Baráthegyi konyha Támogató szolgálat Támogató szolgálat Termékeink Termékeink
Projekt - GINOP-5.1.7-17-2018-00157 „Baráthegy Ízei Manufaktúra

GINOP-5.1.7-17-2018-00157 „Baráthegy Ízei Manufaktúra

 

A kedvezményezett neve:

 

Szorgoskert Oktatási, Nevelési és Szociális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

 

 

A projekt címe:

 

Baráthegy ízei Manufaktúra”

 

A szerződött támogatás összege:

 

74 792 942 Ft

 

A támogatás mértéke (%-ban):

 

76,67%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során létrejön egy kétszintes, akadálymentes épület a „Baráthegy Ízei Manufaktúra”. Az üzleti ötlet a cégünk két meglévő, leginkább profittermelő tevékenységének továbbfejlesztése: az általunk üzemeltetett napi 300 adagot főző Baráthegyi konyha új szegmensének kiterjesztése valamint autóipari bedolgozói kapacitásunk bővítése. A piaci igények fókuszai: konyhánk főzőkapacitása a szociális étkeztetés indításával megduplázódott, így az eddig itt gyártott termék idő és helyszűke miatt már nem megvalósítható. Ezért szükségszerűvé vált egy új, kisüzem létesítése. A helyi alapanyag egy részét az általunk termesztett gyümölcs-és zöldség biztosítja, másfelől a helyi gazdaságoktól szerezzük be a nyersanyagot. A már bevezetett Baráthegy kincsei termékcsaládot szeretnénk kibővíteni a Baráthegy Ízei produktumokkal. Elköteleződésünket mutatja, hogy nem csak tervekkel, hanem a „Baráthegy Ízei Manufaktúra” épületének jogerős építési engedélyével is rendelkezünk. A tervek szerint az új épület alap területe 221,83 m2 lesz, mely kiegészül 81,33 m2 rakodórámpával, 362,82 m2 bekötőút és parkolóval, valamint 100 m2 akadálymentes járdával. A tervezői árkalkuláció szerint a beruházás értéke maradéktalanul megfelel a költséghatékonyság elvének. A beruházáshoz hozzá tartozik még külső akadálymentesítési beruházási elem (parkolók, járdák, pihenők, világítás stb.), illetve eszköz beszerzés (berendezés).

 

A projekt keretében 15 fő új megváltozott munkaképességű munkavállaló napi 6 órás foglalkoztatását tervezzük. A beruházás során kiemelt figyelmet szentelünk a megváltozott munkaképességű célcsoport szükségletire, a tervezés során alapoztunk több mint tíz éves célcsoporti foglalkoztatási tapasztalatainkra, valamint bevontunk rehabilitációs szakmérnököt is a tervezésbe. A zöldségfeldolgozó üzemben szigorú élelmiszerbiztonsági szabályok szerint „konyhalány” munkakörökben fognak dolgozni a megváltozott munkaképességű munkavállalók. Számukra infokommunikációs akadálymentesítés készül (fotós és piktogramos folyamatábrák, könnyen érthető verziójú leírások), mely segítséget jelenleg is sikeresen alkalmazunk főzőkonyhánkban. A zöldségfeldolgozó részlegnél értelmileg akadályozott, autizmussal élő, hallássérült, egészségkárosodott célcsoporti munkavállalókat tervezünk foglalkoztatni. A munkavállalók munkaállomásai és a beszerzett eszközök a zöldségfeldolgozó esetében figyelemmel vannak a célcsoport igényeire: zsúfoltság elkerülése, könnyű, átlátható és egyértelmű technológiai útvonalak biztosítása, egyszerű lépésekre lebontható folyamatok, manufakturális munkavégzést biztosító eszközök (kerülve a bonyolult digitális programozási nyelvet igénylő automata eszközöket). A célcsoport által használt eszközökkel többnyire bárki saját háztartásában is találkozhatott, így azok kezelése nem igényel különösebb tudást, az eltérés az eszközök minőségében és folyamatos használhatóságot biztosító jellemzőiben térnek el. Az élelmiszer előállító egységben a működés megkezdése előtt élelmiszer előállítási szabványossági rendszer kerül bevezetésre és HACCP tanúsítvány kerül megszerzésre.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma:

 

2021.03.31

 

A projekt azonosító száma:

 

GINOP-5.1.7-17-2018-00157

 



 

Képzésbe bevont munkavállalók

 

 

Kivitelezés