Kertészet Kertészet Baráthegyi konyha Baráthegyi konyha Támogató szolgálat Támogató szolgálat Termékeink Termékeink
Projekt - Grundtvig Projekt

Grundtvig Projekt

Grundtvig Projektlátogatás
 

A Szorgoskert Nonprofit Kft. egy Grundtvig projekt résztvevője, amelynek címe We Can Do It! Ennek keretein belül külföldi résztvevők csoportja Magyarországra látogatott.

 A számukra rendezett színes programokon mellett, részt vettek a hétfői Mihály napi rendezvényen is, ahol szívesen próbálták ki a játékos versenyfeladatokat. A délután folyamán egy szakmai megbeszélésre is sor került. 
 

 

Folytatódik A Learning Groups-We Can Do It! Projekt
 

2013. június 3-7. között került sor a WE CAN DO IT projekt franciaországi találkozójára, melyen a Szorgoskert Nonprofit Kft-t négy fő képviselte. Házigazdánk a Quimper-ben lévő Espace Associatif volt. Játékos ismerkedő után kipróbáltuk a Franciaországban igen népszerű pétanque-ot, önkéntesként bekapcsolódtunk egy helyi környezetvédelmi akcióba és meglátogattunk helyi intézményeket is. 
 

 

WE CAN DO IT!

 

Március közepén két fogyatékkal élő fiatal kapott esélyt, hogy világot lásson és eddig nem tapasztalt élményeket szerezzen. 4 fő képviselte a „WE CAN DO IT!” Grundtvig nevezetű projekt találkozóját Törökország fővárosában, Ankarában.

A projekt és találkozó célja, hogy minél több fogyatékkal élő fiatal utazhasson, ezáltal egy tanulási folyamat részeseivé váljanak. A projekttalálkozó lehetőséget teremtett felfedezni egy másik kultúra értékeit és hagyományait, teret engedett a személyközi kapcsolatok megteremtéséhez, valamint egy olyan folyamat részét képezi, melyben a fogyatékkal élők saját maguk tapasztalhatták a projekt célkitűzését: mindenre képesek vagyunk, és együtt mindent elérhetünk.

 


 

Az ERBU török, művészeti technika elsajátítása
 


 

Csoportkép. Résztvevő országok: Törökország, Lengyelország, Németország, Franciaország, Magyarország
 


A mecseteket is felfedeztük.
 

 

Külföldi barátságokat kötöttünk.
 


Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.


Elindult A „Learning Groups- WE CAN DO IT” Projekt!

 

 

A Szorgoskert Nonprofit Kft. az egyik partnerszervezet a lengyelországi Farma Zycia (Farm of Life-www.farma.org.pl) által koordinált Grundtvig tanulási kapcsolatok projektnek. A projekt célja az értelmi sérült fiatalok tanulási folyamatainak támogatása, képességeinek fejlesztése különböző témakörökben. A projektben tanulópárokat alakítanak ki a partnerek és helyi szintű programokban vesznek részt, vagy ők maguk kezdeményeznek programokat, és az eredményeket nemzetközi szinten is megosztják egymással. A két éven át tartó programban a Krakkó melletti koordináló szervezeten kívül partnerek még a németországi F+U Sachsen gGmbH (www.fuu.de), a franciaországi Espace Associatif de Quimper (www.espace29.asso.fr) és a törökországi Teday Tum Engelliter ve Aileleri Yardimlasma Dernegi. 2012. október 2-4. között került sor a projektindító találkozóra, melyen két fő képviselte a Szorgoskertet. A projektről aktuális információk az alábbi linken találhatók:

http://www.facebook.com/pages/Learning-Groups-WE-CAN-Do-It/392728840800099

 

 

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez.

Ez a kiadvány (közlemény) a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

 

 

Végéhez Közeledik A Learning Groups -We Can Do It! Projekt
 

A Szorgoskert Nonprofit Kft-t két fő képviselte a „Learning Groups -We can do it” projektzáró találkozón, mely 2014. június 10-13 között került megrendezésre Krakkóban. A programon összefoglalásként elhangzottak, hogy a résztvevő öt országból jelenlévő szervezetek az eltelt közel két év alatt milyen új, innovatív tudással gazdagodtak az ország-és intézménylátogatásokkal, és a hazai projektmunka során. A szervező lengyel partner, a Community of Hope Foundation a tanácskozás mellett kulturális programokat is szervezett a projektcsapat számára. 

 

      

 

"Learning Groups: WE CAN DO IT!" programja, de a végső eredmény, egy kis összefoglaló letölthető innen.